Lakshmi Visnu hitvese, a bőség istensége. Bár általában elsősorban a gazdagsághoz kötjük, gondoljunk arra is, hogy a bőség az életünk más területein is ugyanilyen fontos. Az Ashta jelentése nyolc, így az Ashta Lakshmi ima az életünk nyolc fő területén hozza a bőséget.

Dhan Lakshmi – gazdagság, anyagi bőség
Gaj Lakshmi – a közlekedés bősége, hátasállatok, járművek
Adi Lakshmi – a végtelen bőség, ahol nincs se kezdet, se vég
Vijay Lakshmi – a győzelem, bátorság és önbizalom bősége
Dhairya Lakshmi – a türelem, stratégia, tervezés és céltudatosság bősége
Dhanya Lakshmi – az étel, gabona, táplálék és egészség bősége
Vidya Lakshmi – a tudás, tanulás, képességek bősége
Santan Lakshmi – a gyermekek, örökség, család, barátok és jóakarók bősége

Ez a feladat ritkán szerepel a sorsleveleken otthon végzendő mantraként. Inkább az Indiában végzett templomi szertartás részeként szokott megjelenni. Ennek során a lent látható mantrából kiindulva fogalmazzák meg úgy az imát, hogy az az életed minden, számodra fontos területén segítse a bőség beáramlását. Személyre szabottan dolgoznak a blokkok oldásán és tisztításán.
108 napig tart, ami alatt a szertartást végző templomban minden nap reggel és este is 1008-1008-szor hangzik el érted az ima. Azaz több mint kétszázezerszer részesülsz ebben a gyógyító, segítő, szent energiában.
A szertartás során egy kb. 10x10 cm méretű, áldott rézlemezkét, yantrát helyeznek a templom oltárára. A rézlemezre a szertartás szimbólumai vannak vésve vagy festve. A 108 nap elteltével leveszik az oltárról, majd egy borítékba teszik, amihez csomagolnak vibuthit, a szertartás során használt szent hamut, illetve egy egyszerű karkötőt is, ami a karmikus terhek leoldásának szimbóluma.
Ezt a csomagot utána elküldik nekünk, mi pedig továbbítjuk neked.
A szertartást általában a megrendelését követő napokban el is kezdik. Azonban mire megérkezik a csomag, eltelhet egy, vagy akár másfél év is, mivel tapasztalataink szerint a templomok évente egyszer postázzák őket.

Javasolt mantra: Om Sri Maha Ashta Lakshmiye Namaha