Krisnát a hinduk többsége a legfelsőbb Istennek, az Istenség Legfelsőbb Személyiségének fogadja el, aki Vaszudév és Dévakí fiaként jelent meg itt a földön. Testének színe olyan, mint a friss esőfelhőé. Az őt ábrázoló képeken három helyen meghajló formában láthatjuk, amint éppen fuvolázik, elbűvölve ezzel lakhelyének, Vrindávanának minden lakóját.

A templomokban imádott múrtija mellett gyakran látható örök társa, Rádhárání, aki az Isten iránti végtelen szeretet példája. Krisnát a különböző festményeken gyakran a tehénpásztorlányokkal (gópíkkal) táncolva, vagy a tehénpásztorfiúkkal játszadozva, illetve a kuruksetrai csatamezőn kedves barátja, Ardzsuna harci szekerét hajtva ábrázolják.

Gyakran látható tehenekkel körülvéve, hiszen tehénpásztorfiúként született. Múrti-formájában pedig előszeretettel jelenítik meg kisdedként, amint egyik kezében édességet tartva mászik, megörvendeztetve szülei és hívei szívét.

Felhasznált források: http://terebess.hu/keletkultinfo/lexikon/krisna.html

Javasolt mantra: Hare Krsna Hare Krsna Krsna Krsna Hare Hare Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare Hare

Információ a mantráról:
Ez a mantra egy igen erős spirituális isteni hívás. „Ó, az Úr energiája, kérlek engedd, hogy szeretettel ajánljam szolgálatomat Krisnának”. A „Hare” az Úr energiájához való fohászkodás egy formája. Krishna és Rama az Úr megszólításának egy-egy formája, a „legnagyobb tisztelettel fordulok hozzád” jelentéssel. A mantra három szava, Hare, Krishna és Rama a maha-mantra transzcendentális magja.

A mantrát kántálva az Úrhoz és a legfelsőbb energiákhoz fohászkodunk. A mantra hatása olyan tiszta, mint amikor a megszületett gyermek először felsír.
A kiejtéséhez az alábbi videó nyújt segítséget: